Składniki:
30dag piersi z indyka
20dag makaronu pióra
po połowie czerwonej
zielonej i żółtej papryki
pół selera naciowego
pół główki sałaty lodowej
2 łyżki pestek słonecznika
1 czerwona cebula
olej
2 ząbki czosnku
2 łyżki sosu sojowego
4 łyżki oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
szczypiorek
sól pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Makaron ugotuj al dente. Umyte mięso osusz i pokrój w kawałki. Polej je sosem sojowym, olejem i dodaj czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj i odstaw na 30min. Następnie obtocz je w słoneczniku i usmaż. Papryki po umyciu wysusz i potnij w paski, seler w plasterki, cebulę na piórka a sałatę na kawałki. Do miski włóż makaron , warzywa i wymieszaj. Na wierzchu połóż indyka i polej sosem zrobionym z oliwy, octu , soli i pieprzu. Na końcu posyp szczypiorkiem.
Wszystkie przepisy