Składniki:

30dag piersi z indyka
20dag makaronu pióra
po połowie czerwonej
zielonej i żółtej papryki
pół główki sałaty lodowej
2 łyżki pestek słonecznika
1 czerwona cebula
olej
2 ząbki czosnku
sos winegret z paczki
sos sojowy
szczypiorek
sól pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Makaron ugotuj al dente. Umyte mięso osusz i pokrój w kawałki. Polej je sosem sojowym, olejem i dodaj czosnek , sól i pieprz. Wymieszaj i odstaw na 30min. Następnie obtocz je w słoneczniku i usmaż. Papryki po umyciu wysusz i potnij w paski, cebulę na piórka a sałatę na kawałki. Do miski włóż makaron , warzywa i wymieszaj. Na wierzchu połóż indyka i polej sosem winegret przygotowanym wg przepisu na opakowaniu. Na końcu posyp szczypiorkiem.
Wszystkie przepisy