Składniki:
Składniki: Ciasto: 20 dkg mąki
0,5 kostki margaryny
10 dkg cukru pudru
1 żółtko. Masa makowa: 0,5 kg maku
30 dkg cukru pudru2 żółtka
2 białka+(białko od kruchego ciasta)
2 łyżki tartej bułk
aromat migdałowy
bakalie
Masa serowa: 1 kg sera
25 dkg cukru
5 jaj
0,5 kostki margaryny aromat
bakalie.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: dłużej niż 120 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 1 godz. Ciasto wyłożyć na blachę i podpiec. Na ciasto wyłożyć masę makową, a na nią masę serową. Po upieczeniu polać polewą.
Wszystkie przepisy