Składniki:

cztery chińskie zupki (dwie łagodne i dwie pikantne)
podwójna pierś z kurczaka
kukurydza z puszki
por
ogórek świeży
rzodkiewka
papryka (żółta i czerwona).
majonez
przyprawy do smaku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Tak więc potrzebne są cztery chińskie zupki(duża porcja) tylko takie zwykłe najtańsze(nie amino itp) zalewamy je normalnie wodą tak żeby po zaparzeniu został sam makaron!!! Kroimy w kostkę piersi z kurczaka i podsmażamy z tymi przyprawami z zupek(najlepiej dwie łagodne i dwie ostre) i dodajemy do makaronu,dodajemy jeszcze kukurydze z puszki i świeże warzywa, por i pokrojone w kosteczkę ogórek,rzodkiewkę i paprykę(jeśli ktoś nie lubi papryki to może z niej zrezygnować), dodajemy majonez i wszystko mieszamy!!! Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i odstawiamy do ostygnięcia
Wszystkie przepisy