Składniki:
- 1 mała główka kapusty pekińskiej
lub połowę dużej - 30 dkg żółtego sera (twardego) - 20 dkg orzechów włoskich sos: - 1/3 szklanki oleju - 2 łyżki musztardy - łyżka przegotowanej
letniej wody - 3 ząbki czosnku - sół
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Kapuste posztakować. Ser pokroić w kostkę. Orzechy podzielić na mniejsze kawałki (ale nie zbyt drobne). Składniki sałatki wymieszać. Przygotować sos - wymieszać składniki, jeśli sos nie ma "gładkiej" konsystecji dodać jeszcze trochę wody. Sos wymieszać z sałatką. Sałatkę schłodzić w lodówce 1-2 godzin przed podaniem, żeby "przegryzła".
Wszystkie przepisy