Składniki:
sałata lodowa 1 główka
kapusta pekińska 0,5kg
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza konserwowa 1 puszka
czerwona fasola konserwowa 1 puszka
pieczarki marynowane 0,15kg
ogórek konserwowy 0,2kg
papryka świeża 0,2kg
pietruszka świeża 1 pęczek
olej
sos ogrodowy lub vinaigrette
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 10 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Sałatę i kapustę pekińską poszatkować, dokładnie wymieszać. Do sałaty i kapusty dodać warzywa konserwowe (groszek,kukurydza, czerwona fasola). Pieczarki marynowane i ogórki konserwowe pokroić na cząstki, wszystko dokładnie wymieszać. Do smaku dodać sos ogrodowy lub vinaigrette. Podawać z mięsem grillowanym.
Wszystkie przepisy