Składniki:
2 puszki krabów
230gr mrożonych krewetek
175gr kukurydzy
3 korzenie selera
4 łyżki stołowe majonezu
1 łyżka stołowa keczupu
2 łyżeczki soku z cytryny
sól czarny mielony pieprz
pół główki sałaty
koperek
natka pietruszki lub szczypiorek do dekoracji i kilka plasterków cytryny
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Kukurydzę osączyć z zalewy przełożyć do miski dodać korzenie selera starte na tarce. Majonez wymieszać z keczapem dodać sok z cytryny do smaku i drobno posiekany koperek. Dopraw sos solą i pieprzem wymieszaj i zalej nim kukurydzę z selerem.Kraby z puszki przełóż na sito osącz z zalewy. Rozmrożone krewetki obgotuj tylko bardzo krótko 2-3 minuty w przeciwnym razie staną się twarde i niesmaczne. Na półmisku ułóż opłukane i dokładnie osączone z wody liśćie sałaty. Wyłóż na nie warstwę kukurydzy z sosem następnie kraby i gotowane krewetki. Udekoruj sałatkę cieniutkimi fantazyjnie ułożonymi plasterkami cytryny i koperkiem, szczypiorkiem czy pietruszką.
Wszystkie przepisy