Składniki:

ziemniaki: 1,5 kg
czerwona fasola: 2 puszki
ser Ementaler: 30 dag, cebula: 2 szt
majeranek: 1 łyżka
olej słonecznikowy: 9 łyżek
ocet winny: 1/2 szklanki
sól
pieprz
skwarki z boczku: 10 dag
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, po wystudzeniu pokroić w kostkę. Fasolę odsączyć na sicie, przelać zimną wodą i ponownie odsączyć. Ser pokroić w niedużą kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Z oleju, octu i przypraw przygotować sos, polać nim sałatkę, wymieszać i odstawić na godzinę. Przed podaniem sałatkę posypać skwarkami z boczku.
Wszystkie przepisy