Składniki:
sałata lodowa
sałata zwykła
sałata szczepiasta (sałaty do wyboru lub kilka listków z każdej)
pęczek rzodkiewki
1 pomidor
1 ogórek
1 cebula
1 kalarepka zblanszowana
1 papryka
żółty ser ilości proporcjonalne
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Sałatę postrzępić, rzodkiewki pokroić w plasterki, cebulę w drobną kostkę, kalarepkę i paprykę w większą kostkę, pomidory w cząstki, ogórki w półplasterki,żółty ser w średnią kostkę.Wszystko wymieszać, posolić, popieprzyć, dodać trochę soku z cytryny, jogurtu lub majonezu lub w wersji light polać sosem winegret.
Wszystkie przepisy