Składniki:

szparagi-pęczek
sałata -kolka listków
jaja-4 ugotowane na twardo
pomidory-3szt
ogórki-2 szt
szynka konserwowa-20dkg
majonez
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Szparagi obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Półmisek wykładamy liśćmi sałaty, smarujemy majonezem, następnie kładziemy pokrojone w 2 centymetrowe kawałki szparagi, smarujemy cienko majonezem,następnie układamy szynkę pokrojoną w dużą kostkę, majonez, kroimy jajka w kostkę, układamy i smarujemy delikatnie majonezem,kroimy pomidory, układamy znowu i znowu smarujemy cała powierzchnię majonezem.Posypujemy ogórkami pokrojonymi w kostkę.Wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny by sałatka " przegryzła się".Pamiętajmy o cienkich! warstwach majonezu
Wszystkie przepisy