Składniki:
1 pierś kurczaka
3 mandarynki
świeże liście szpinaku
garść rukoli
przyprawy: chilli

bazylia
sól

pieprz. Winegret: 6 łyżek oliwy z oliwek
posiekany ząbek czosnku
łyżeczka musztardy Dijon
sok z połowy cytryny
łyżeczka octu balsamicznego
sól i pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje:
Czas: -
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Na patelni grillowej ułożyć pokrojone w plastry kawałki mięsa. Smażyć około 5-8 minut, a następnie posypać z obu stron przyprawami i pokroić na mniejsze części. Mandarynki obrać, podzielić na cząstki, usunąć błonki i pestki. Wymieszać mięso z mandarynkami, rukolą i szpinakiem. Polać winegretem i wymieszać
Wszystkie przepisy