Składniki:
buraki: 3 duże fasolka biała: puszka ziemniaki: 5 średniej wielkości ogórki kiszone: 4 średnie jabłka: 2 duże cebulka sól
pieprz
olej
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 120 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Buraki i ziemniaki ugotować (całość przygotowuje się do 20 minut, ale czas wydłuża samo gotowanie buraków). Buraki zetrzeć na grubej tarce, ziemniaki i resztę składników pokroić w kosteczkę. Fasolkę wsypać całą. Całość przyprawić solą i pieprzem i wymieszać z paroma łyżkami oleju. Można także zamiast z olejem połączyć składniki z majonezem. Na Wigilię polecam olej z uwagi na postny charakter Palce lizać
Wszystkie przepisy