Składniki:
200g pomidorów
cukinia
4pieczari
żółta papryka
4 pszenne tosty
8 łyżek majonezu
łyżka posiekanych ziół

1/2 łyżki musztardy
łyżka keczupu
jajko na twardo
2 łyżki oleju
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Warzywa umyć, z papryki wykroić gniazdo nasienne. Cukinię pokroić w grubsze plastry, pieczarki i pomidory w cząstki, paprykę w paski. Tosty pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju. Posypać nimi warzywa. Żółtko utrzeć z resztą oleju. Wymieszać z polową majonezu, keczupem i posiekanym białkiem. Resztę majonezu wymieszać z ziołami i musztardą. Sosy podać razem z sałatką.
Wszystkie przepisy