Składniki:
płaty śledziowe: 4-5 szt. w zależności od wielkości
cebula: 1 duża
papryka czerwona: 1 szt. ogórki konserwowe: 4 średniej wielkości
musztarda francuska: 1/2 słoiczka
majonez: 4 łyżki przyprawy: sól
pieprz czarny do smaku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Płaty śledziowe wymoczyć, aby nie były słone. Po wymoczeniu można je włożyć na chwilę do wody z octem dla wyrazistego smaku ale nie koniecznie. Gotowe śledzie kroimy w kosteczkę. Cebule, paprykę czerwoną i ogórki konserwowe również w kosteczkę. Wszystkie pokrojone składniki wsypujemy do miseczki dodajemy musztardę francuską, majonez, przyprawy i mieszamy. Przekładamy do salaterki i podajemy na stół. Gotowe pozostaje życzyć tylko SMACZNEGO!
Wszystkie przepisy