Składniki:
3 piersi z kurczaka
3 cebule
Ogórki konserwowe
kapusta pekińska
majonez
przyprawa do gyrosa
ketchup. Wskazówka: Mięso może być różne: schab
polędwica
piesi z kurczaka(te najbardziej polecam)
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Na samym pokroić kurczaka na paseczki lub kostkę. Usmażyć na patelni piersi z kurczaka, pokrojoną cebulę w kostkę dodać do mięsa... i to razem usmażyć, na małym ogniu. Kiedy już mięso się usmaży, dodać duża ilość przyprawy do gyrosa... Potrzebny będzie jakiś pojemnik dość duży ale nie za głęboki,i następnie układać warstwami. Na spód usmażone mięso z kurczaka, na nie pokrojony drobno ogórek konserwowy(najlepiej prawie cały słoik). Na ogórek kładziesz drobno pokrojoną surową cebulkę(może być czerwona, zielona lub biała)..na cebulkę kładziesz ketchup pikantny lub łagodny (cała warstwa),na ketchup kroisz i kładziesz kapustę pekińską (możesz ją posypać oregano lub innymi ziołami, które najbardziej lubisz) Na koniec na kapustę nakładamy warstwę majonezu i dodajemy natkę pietruszki do smaku i dekoracji Najbardziej polecam na zimno tą pyszną sałatkę, ale również można na ciepło, wystarczy tylko kupić w sklepie ciasto pite lub inne ciasto i dodajemy naszą surówkę, wtedy wystarczy tylko podgrzać w mikrofali lub zapiec w piekarniku(wtedy ta pita jest bardziej chrupiąca i smaczniejsza). Nic ponad 8 porcji nie trzeba dodawać, jak tylko smacznego:D
Wszystkie przepisy