Składniki:
Kapusta pekińska 400g
pomidor 300g
ogórek świeży 200g
cebula czerwona 100g
filet z kurczaka 400g
oliwa 50ml
przyprawa do drobiu 1 łyżka
czosnek 4 ząbki. Sos: ser lazur 100g
śmietana % 200ml
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: trudny
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Kurczaka pokroić w paski wymieszać z przyprawą do drobiu czosnkiem i oliwą.Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Kapustę pekińską ć w paski pomidory w ćwiartki ogórek i cebulę w paski. Wszystkie składniki wymieszać i rozłożyć na talerze. Kurczaka usmażyć na grillu i rozłożyć na salaterce. Całość polać sosem serowym. Sos otrzymujemy miksując ser ze śmietaną solą i pieprzem.
Wszystkie przepisy