Składniki:
1 szt. brokuła
2 jajka
1 pomidor
1 ogórek
15 dkg sera feta
1 ząbek czosnku
1 łyż. bazylii
2 łyż. majonezu
100 ml. śmietany 18% gęstej

sól pierz do smaku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Umyć brokuł i podzielić na różyczki,do gotującej się wody wrzucić na 4 minuty brokuł i ugotować, następnie ugotować jajka na twardo, obrać i pokroić w ósemki. Pomidora sparzyć obrać ze skórki i też pokroić w ósemki, ogórka umyć i pokroić w kostkę ok.1 cm. ułożyć na półmisku w kolejności brokuł,pomidor, jajko... Ogórkiem posypać na górze,Przygotować sos 100 ml. śmietany 18%, 2 łyżki majonezu i 1 wyciśnięty czosnek, 1 łyżeczka bazylii, sól pieprz do smaku. Polać sałatkę i pokruszyć na górze ser feta. Smacznego
Wszystkie przepisy