Składniki:
10 dag sera pleśniowego
10 dag sera gouda
1 seler naciowy
1 duże czerwone jabłko
0,5 główki dowolnej sałaty
1 szklanka jogurtu naturalnego
0,5 garści orzechów włoskich i orzechów laskowych
sok z cytryny
1 łyżka chrzanu
sól
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje:
Czas: -
Trudności: -
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, chrzanem, cukrem i solą. Orzechy drobno posiekać. Sery pokroić w słupki, łodygi ze środka selera pokroić na plasterki. Wszystkie składniki wymieszać. Na talerzach ułożyć umytą i osuszoną sałatę, a na nią sałatkę serową. Całą sałatkę posypać orzechami.
Wszystkie przepisy