Składniki:
20 dag boczniaków
2 kolby cykorii
1 główka sałaty
1/2 małego selera
1/2 cytryny
1 cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
sól
pieprz (do smaku)
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Liście sałaty porwać, osolić i odstawić na kilka minut. Seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do sałaty. Z cykorii wyciąć gorzką część i pokroić w plasterki. Polać sokiem wyciśniętym z cytryny i wrzucić posiekaną cebulę. Boczniaki pokroić w paseczki i przesmażyć na oliwie z oliwek, dodać do sałatki i całość doprawić solą i pieprzem. Polać octem balsamicznym.
Wszystkie przepisy