Składniki:
5 dag boczku
sałata lodowa
kilka pomidorków koktajlowych
1 papryka czerwona
1 cebula
3 kromki chleba
oliwa
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka octu winnego
kawałek żółtego sera
pęczek szczypiorku
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Boczek w plasterkach wysmażyć, osączyć z tłuszczu. Sałatę porwać, ułożyć w salaterce. Na sałatę położyć pomidorki, paski papryki i cebulki. Chleb pokroić w kosteczkę, przyrumienić na patelni, rozrzucić na sałacie i warzywach. Przygotować sos: oliwę zmieszać z musztardą, octem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Polać sałatkę. Wierzch posypać szczypiorkiem i startym serem. Smacznego!
Wszystkie przepisy