Składniki:
ryż: 2 woreczki
keczup pikantny: 1 małe opakowanie
szynka dowolna: 20 dkg
majonez: 1 słoik
jajka: 5 sztuk
ogórki konserwowe: 4 sztuki
szczypiorek: 1 pęczek
bazylia: 1/2 opakowania
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Ryż gotujemy i mieszamy z bazylią, układamy w prostej salaterce, polewamy keczupem, posypujemy pokrojoną w kosteczkę szynką, na to ogórki konserwowe również pokrojone w kosteczkę smarujemy majonezem, posypujemy gotowanymi pokrojonymi jajkami, na to majonez, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!
Wszystkie przepisy