Składniki:
por: 2sztuki(tylko biała część)
jaja:6 sztuk

seler konserwowy: 1słoik

mielonka: 50 dag

kukurydza: 1puszka
[8]ananas: 1puszka
ser: 50 dag,majonez
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

por kroimy w cienkie talarki,jaja gotujemy na twardo następnie schłodzone kroimy w drobną kostkę,seler konserwową odsączyć i pozostawić na sitku,mielonkę pokroić w cienkie plastry potem w kostkę,kukurydzę odsączyć,ananasa odsączyć i pokroić w drobną kostkę lub w paseczki,ser zetrzeć na grubej tarce warzywnej na wiórka, układać warstwami:por-seler-majonez-kukurydza-ananas-mielonka-jaja warstwy można układać w dowolny sposób na ostatniej warstwie musi być majonez i potarty ser im warstwy cieńsze tym sałatka ciekawsza SMACZNEGO
Wszystkie przepisy