Składniki:
Ciasto: 15 dkg maku 15 dkg wiórków kokosowych 3 jajka 6 łyżek cukru 1 łyżeczkaproszku do pieczenia Krem: 1 opakowanie kremu karpatka mleko i masło (ilość taka jak w przepisie na krem na opokowaniu) 1 puszka ananasa 1 szklanka rodzynek Pącz: sok z puszki ananasa 50 ml wóki czystej 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1 polewa czekoladowa (z torebki)
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 120 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 40 zł
 

Sposób przyrządzania

Ciasto: Mak mieszamy z wiórkami i proszkiem do pieczenia. Całe jaja ubijamy z cukrem, aż się ubiją, dodajemy mak z wiórkami i proszkiem, miksujemy. Ciasto wylewamy na blachę pieczemy w 180 stopniach 30-45 minut. Ciasto po upieczeniu będzie bardzo twarde, mięknie pod wpływem masy. Krem karpatka wykonujemy wg przepisu na opakowaniu. Do kremu dodajemy 3/4 szklanki rodzynek i osączone pokrojone w kosteczkę ananasy. Ciasto nasączamy pączem wkładamy krem równamy , układamy obok siebie biszkopty polewamy polewą i układamy po jednej rodzynce na środek każdego biszkopta.
Wszystkie przepisy