Składniki:
60 dag wędzonej ryby
2 cebule
2 pomidory
4 jajka
pęczek szczypiorku
1/4 kostki masła
szczypta suszonego tymianku
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania z ryb
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Cebulę obrać, pokroić w krążki, zeszklić na maśle. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokroić w plastry i dodać do cebuli, doprawić solą i pieprzem. Rybę wędzoną oczyścić z ości, podzielić na kawałki, ułożyć na pomidorach. Jajka roztrzepać, wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, tymiankiem, szczyptą soli i pieprzu. Zalać nimi rybę z warzywami i smażyć w piekarniku, aż masa się zetnie.
Wszystkie przepisy