Składniki:
mięso z piersi indyka:60 dag pieczarki
papryka czerwona i zielona : 30 dag. koncentrat: 1 puszka pomidory: 3 szt. sól
pieprz
4 ziarna ziela ang.
2 liście laurowe
olej do smażenia
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania mięsne
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 40 zł
 

Sposób przyrządzania

Mięso opłukać, osuszyć , pokroić a paski, krótko obsmażyć na oleju.Przełożyć do garnka, podlać 1 szkl. gorącej wody, włożyć liście laurowe i ziele. Dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pieczarki pokroić w plastry, dodać do mięsa wraz z pomidorami i papryką. kiedy mięso będzie miękkie dodać koncentrat, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie przepisy