Składniki:
- brokuły - 4-5 łyżek oliwy z oliwek - kilka kropli octu balsamicznego - łyżeczka musztardy - 1/2 łyżeczki miodu - pieprz - 3-4 ząbki czosnku - odrobina gorącej wody - płatki migdałowej - opakowanie sera feta light - sól
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Brokuły gotujemy na parze, ale żeby nie były za bardzo miękkie. Z oliwy, octu, miodu, musztardy, czosnku i pieprzu robimy sos, żeby nie było grudek rozprowadzamy go dosłownie odrobiną gorącej wody. Brokuły dzielimy na mniejsze cząstki. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni z solą. Układamy na półmisku brokuły, układamy na nich pokrojoy w kosteczkę ser feta, polewamy sosem i posypujemy prażonymi migdałami. Rewelacja. Polecam. Smacznego
Wszystkie przepisy