Składniki:
25 dag świeżych truskawek
50 dag brzoskwiń z kompotu
1/2 szklanki Ramy Cremefine do ubijania
10 dag cukru pudru
cukier waniliowy
pół cytryny.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

1) Truskawki dokładnie opłukać, odsączyć, usunąć szypułki, skropić sokiem z cytryny. 2) Ubić Ramę Cremefine, dodajac pod koniec cukier waniliowy. 3) 20 dag truskawek przetrzeć przez sito, resztę pozostawić do dekoracji. 4) Przetartą masę truskawkową wymieszać z cukrem pudrem i delikatnie połączyć z ubitą Ramą Cremefine. 5) Połówki brzoskwiń ułożyc na okrągłym półmisku, napełnić kremem truskawkowym i udekorować pozostałymi truskawkami. 6) Wstawić na pół godziny do lodówki.
Wszystkie przepisy