Składniki:
masło: 1 kostka
woda: 3/4 szklanki
cukier: 1 szklanka
cukier waniliowy: 1 szt.
kakao: 3 łyżki
mleko w proszku: 3 szklanki
herbatniki
orzeczy
rodzynki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: -
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Masło, wodę, cukier, kakao, cukier waniliowy roztopić i zagotować. Zestawić do lekkiego ostygnięcia (tak aby było jeszcze ciepłe). Dodać mleko w proszku, dobrze wymieszać, dodać pokruszone herbatniki, orzechy, rodzynki. Wyłożyć formę pergaminem, włożyć przygotowaną masę i odstawić do lodówki. RADA: Masa jest bardzo twarda i najlepiej wykładać ją łyżką namoczoną w gorącej wodzie.
Wszystkie przepisy