Składniki:
Biszkopt; 6jajek szkl.cukru cukier waniliowy 4budynie smietankowe łyżeczka proszku do pieczenia łyżka mąki ziemniaczamej aromat śmietankowy Krem:2 galaretki truskawkowe 1/2 litra śmietany 18% cukier puder
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 60 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Białka ubić na sztywną pianę dodawać cukier i cukier waniliowy oraz żółtka.Budynie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia ,wsypać do ubitej masy.Ciasto wylać n gotową tortownice.Piec 30 min. w 170C.Ostudzić iprzekroić na dwie części każdy polać wodą z aromatem śmietankowym.Galaretki rozpóścić w 2 szklankach gorącej wody.Śmietane zmiksować dodając galaretki.Biszkopty przełożyć masą i posypać cukrfem pudrem.
Wszystkie przepisy