Składniki:

5 jajek
5 łyżek cukru
7 łyżek mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
1 opakowanie czekoladowego kremu do tortów
świeże truskawki
2 opakowania galaretki truskawkowej
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 90 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Jajka i cukier ubijamy na sztywną masę. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy, nakładamy do blachy i pieczemy 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Krem i galaretkę przygotowujemy według przepisów z opakowań. Na upieczony biszkopt nakładamy krem, układamy truskawki i polewamy galaretką. Wstawiamy na trochę do lodówki.
Wszystkie przepisy