Składniki:
1 margaryna "palma"
2 małe op. cukru waniliowego
1,5 szkl. cukru zwykłego
0,5 szkl. wody
mleko w proszku 26% (siedleckie
łaciate)
orzechy laskowe włskie wg. upodobania
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 40 zł
 

Sposób przyrządzania

Margarynę, cukier waniliowy, zwykły i wodę zagotować przez 5 minut, dodać kakao, gotować 3 minuty. Odstawić aby się lekko ochłodziło. do letniego wsypywać powoli mleko w proszku (ok. 3/4 opakowania) i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji, dodać orzechy. Wylać do blaszki "keksówki".Pozostawić do ściśnięcia ok. 1 - 2 godziny w lodówce. SMACZNEGO!!!
Wszystkie przepisy