Składniki:
nrożonka zupa królewska - 1 op.
wędzony łosoś lub krewetki koktajlowe - 100 g
oliwa z oliwek - 50 ml
sok z jednej cytryny
sól
biały pieprz świeżo mielony
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Rozmrożoną mieszankę Zupa królewska przesmażamy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Smażymy do momentu odparowania przynajmniej połowy płynu powstałego przy rozmrażaniu. Tak przygotowaną mieszankę odstawiamy w chłodne miejsce. Plastry łososia kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do przestudzonych warzyw. Całość polewamy pozostałą oliwą z oliwek i sokiem z cytryny oraz doprawiamy solą i pieprzem. Do tak przygotowanej sałatki można jeszcze dodać kiełki słonecznika lub soi, ewentualnie kolorową sałatę a łososia lub krewetki można zastąpić serem mozzarella, pokrojonym w kostkę identyczną jak ziemniaki.
Wszystkie przepisy