Składniki:
Jabłka:6 sztuk
jajka:2 sztuki
ananas:1 sztuka
morele:10 dag
jogurt naturalny
kiwi:2 sztuki
łyżka cukru
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Jabłka obrać i pokroić w małą kostkę, jajka ugotować na twardo i pozostawić na 5 minut w zimnej wodzie. Następnie obierz ananas oraz kiwi i pokrój na cienkie paseczki. Jajka wyjmij z zimnej wody i obierz. Poćwiartuj na małe paseczki. Wszystkie pokrojone składniki wrzuć do miski, dodaj jogurt naturalny oraz łyżkę cukru. Wszystko intensywnie mieszaj przez 2 minuty. Potem włóż do lodówki na 10 minut. Podawać w salaterkach. Smacznego!
Wszystkie przepisy