Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
mała puszka zielonego groszku konserwowego
cebula,słoik pieczarek w zalwie
kopiasta łyżka posiekanego koperku
1/2 szklanki majonezuliście sałaty
3 pzrepiórcze jajeczka ugotowane na twardo
plaster wędzonego łososia
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 7 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Dokładnie odsączony groszek łączymy z majonezem posiekanymi pieczarkami i pozostałymi rozdrobnionymi składnikami sałatki. Delikatnie doprawiamy, by przyprawy nie przytłumiły wytwornego smaku. Szklane pucharki wykładamy liśćmi sałaty, nakładamy sałatkę, przybieramy połówkami przepiórczych jajeczek i paseczkami wędzonwgo łososia.
Wszystkie przepisy