Składniki:
1,5 filiżanki łososia z puszki lub gotowanego
3 dojrzałe banany
1/2 filiżanki ananasa z puszki pokrojonego w kostkę
1/4 filiżanki posiekanego selera naciowego
1/2 łyżeczki soli morskiej
1 łyżka posiekanych ogórków konserwowych
majonez
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 7 osób
Czas: -
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Łososia odsączamy, usuwamy skórę i ości (jeśli są), mięso rozdrabniamy. Banany kroimy w kostkę, mieszamy z ananasem (sok z ananasa zapobiegnie ciemnieniu bananów), dodajemy łososia i pozostałe składniki. Podajemy na talerzu wyłożonym liśćmi cykorii, posypujemy koperkiem i siekanymi pistacjami, dekorujemy liśćmi mlecza i plasterkami limonki, obkładamy dookoła kaparami. Doskonały orzeźwiający deser na upalne letnie dni!
Wszystkie przepisy