Składniki:
Główka sałaty masłowej
Czerwona cebula
Żółta papryka
Mały pęczek rzodkiewek
2 marchewki
50g oliwek
100g sera feta
3 łyżki oliwy
łyżka ziół prowansalskich
łyżka winnego octu
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Sałatę umyć, osączyć. Rzodkiewki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne. Marchewkę umyć, nożykiem szczelinowym pokroić wzdłuż w cienkie plasterki. Cebulę obrać, umyć, razem z papryką pokroić w krążki. Ser pokroić w kostkę. Oliwki osączyć z zalewy. Wszystkie składniki ułożyć w salaterce, polać oliwą wymieszaną z ziołami prowansalskimi, doprawiona do smaku solą, pieprzem i winnym octem.
Wszystkie przepisy