Składniki:
2 jajka na twardo
2 gałązki selera naciowego
3 pomidory
3 ugotowane ziemniaki
czerwona cebula
mała główka sałaty
150g czarnych oliwek

puszka tuńczyka w sosie własnym
4 łyżki oleju
sól
pieprz
sok z cytryny
ząbek czosnku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Sałatę i selera opłukać. Cebulą obrać, razem z selerem pokroić w krążki. Ziemniaki pokroić w plastry. Pomidora umyć, pokroić z krążki. Tuńczyka osączyć z zalewy. Warzywa z tuńczykiem ułożyć w wysmarowanej przekrojonym czosnkiem salaterce. Polać olejem doprawionym sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Obłożyć jajkami. Pokrojonymi w ćwiartki i posypać całymi oliwkami.
Wszystkie przepisy