Składniki:
ugotowane piersi z kurczaka lub mięso z innych części kurczaka śliwki w occie (2 słoiki) 10 dag orzechów włoskich lub mieszanki orzechów z migdałami i rodzynkami (ale z przewagą orzechów włoskich) Sos: majonez śmietana curry cukier
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

W przezroczystej salaterce przekładać warstwę mięsa porwanego palcami na kawałki z warstwami śliwek pokrojonych w paseczki i orzechów (powinny wyjść minimum 2 warstwy każdego składnika – dużo tu zależy od rozmiaru salaterki). Polać sosem zrobionym ze sporej ilości majonezu (1 słoik jak nic, sosu musi być sporo) z dodatkiem śmietany, curry i odrobiną cukru do smaku.
Wszystkie przepisy