Składniki:
Sałatka morska: 4 ziemniaki
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 pomidory
1 długi ogórek
125 g paluszków krabowych
50 g krewetek koktajlowych
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Umyj ziemniaki, obierz i ugotuj, zaczynając od zimnej wody. Sparz pomidory i obierz ze skórki. Przekrój ogórek wzdłuż na 4 części i odetnij pestki. Pokrój go w ćwierćtalarki i przełóż do miski. Zahartuj pomidory, usuń z nich pestki i pokrój w kostkę. Przełóż do ogórków. Podziel paluszki krabowe na paseczki i dodaj do warzyw. Zahartuj ziemniaki pod zimną wodą i pokrój w półtalarki. Wymieszaj z resztą składników. Dodaj do sałatki tuńczyka i krewetki. Wymieszaj całość z majonezem. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem.
Wszystkie przepisy