Składniki:
2 puszki krewetek
2 czerwone papryki
15 dag pomidorów
1 pęczek dymki
1 główka karbowanej sałaty
1 mały przecier pomidorowy
2 łyżki ostrego keczupu
2 łyżki chrzanu
1 łyżka śmietany
1 łyżka winiaku
1 łyżka soku z cytryny
sos tabasco
sól
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Paprykę oczyścić i pokroić w wąskie paski. Pomidory pokroić w ćwiartki. Dymkę ze szczypiorkiem drobno pokroić. Przecier pomidorowy wymieszać z keczupem oraz chrzanem, a następnie wlać śmietanę, winiak i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Sos przyprawić do smaku solą, odrobiną tabasco oraz szczyptą cukru. Sałatę opłukać i podzielić na listki. W dużej misce wymieszać sałatę z papryką, pomidorami, dymką i odsączonymi krewetkami. Polać przygotowanym wcześniej sosem
Wszystkie przepisy