Składniki:
5-6 liści sałaty lodowej
1 mały pomidor
1/4 papryki czerwonej
2-3 łyżki stołowe czubate kukurydzy z puszki bondiuelle
1 jajko na twardo
1 plaster łososia wędzonego w plastrach
1 słoiczek mały sosu francuskiego motyl
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 1 osoby
Czas: do 10 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 5 zł
 

Sposób przyrządzania

Na talerzu układamy warstwowo: paprykę pokrojoną w paseczki, liście sałaty porwane lub pokrojone na nieduże kawałki, kukurydzę. Pomidora dzielimy na 8 części i układamy na obrzeżu sałatki. Między kawałki pomidora układamy cząstki jajka. Wszystko polewamy sosem francuskim. Na górę kładziemy plaster wędzonego łososia pokrojonego na mniejsze kawałki.
Wszystkie przepisy