Składniki:
4 ziemniaki ugotowane w mundurkach i obrane
2 ugotowane marchewki
1 ugotowana pietruszka
1/16 ugotowanego selera
4 jajka na twardo + 4 do dekoracji
1/3 puszki zielonego groszku
1/3 puszki kukurydzy
1 jabłko – obrane
3 korniszony
1 mała cebula
Majonez
Musztarda
Sól
Pieprz mielony
4 małe pomidorki (ze ściętymi spodami i wydrążone)
Zielone listki pietruszki (szczypiorek
lub inna zielenina)
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Pokroić ziemniaki, marchew, pietruszkę , seler, jajka, jabłko, cebulę w drobną kostkę. Dodać do nich groszek i kukurydzę. Wymieszać z majonezem. Doprawić musztardą , solą , pieprzem. Zostawić by się przegryzła. W 4 jajkach ściąć spody by mogły stać prosto. Na każde jajko nasadzić wydrążonego pomidora w którym w zrobione nacięcia powsadzane są kawałki białka.(mają wyglądać jak kapelusze muchomora). Na talerzykach ułożyć porcje sałatki. Na środku stawiać muchomora. Dekorować w koło zieleniną
Wszystkie przepisy