Składniki:
kapusta pekińska 1 główka
pierś z kurczaka 2 pojedncze sztuki
przyprawa do gyrosa
pół słoika ogórków konserwowych
puszka kukurydzy
jedna mała czerwona papryka
pomidory suszone - 1 łyżka
do smaku - pieprz
sól
majonez
ketchup - po 2 łyżki stołowe
olej do smażenia
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Do miski wrzucamy pokrojoną kapustę pekińską, pokrojone ogórki konserwowe, pokrojoną paprykę i odsączoną kukurydzę. Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki, smażymy na oleju doprawiając mięso przyprawą do gyrosa. Z łyżki przyprawy gyros, ketchupu i majonezu robimy sos o dodajemy do warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kurczaka dodajemy w momencie podawania na stół. Najlepiej aby on był ciepły, można go podgrzać w mikrofali. Najlepiej podawać z bagietką pokrojoną na krążki i posmarowaną masłem
Wszystkie przepisy