Składniki:
2 banany

2 kiwi
pół arbuza (ok.3kg.)
garść winogron białych
garść winogron czarnych
2 mandarynki
10dag truskawek
2 brzoskwinie (mogą być z puszki)
1 cytryna
bazylia
mięta
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Banany kroimy na plastry i skrapiamy sokiem z cytryny. Winogrona kroimy na pół i wyciągamy pestki. Kiwi i resztę owoców kroimy na większą kostkę. Natomiast arbuza drążymy aż do zielonej skórki. Czerwoną soczystą część bez pestek używamy do sałatki. Wszytskie owoce pokroione wrzucamy do wydrążonego arbuza, dodajemy pokroioną bazylię i miętę, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki.
Wszystkie przepisy