Składniki:
1 kg.marynowanych patisonow
lyzka sosu sojowego
peczek rozmarynu
oliwa
sol
pieprz
lyzka octu winnego
2 galazki rozmarynu
cukier
2 zabki czosnku
po 5 zielonych i czarnych oliwek
10dag.pomidorkow koktajlowych
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Patisony pokroj w grube plastry. Oliwe rozgrzej i podsmaz na niej patisony. Dodaj sos sojowy i przypraw sola , pieprzem i cukrem. Posyp igielkami rozmarynu. Do patisonow przeloz pokrojone na polowki pomidorki i posiekany czosnek. Smaz kilka minut. Dodaj oliwki. Salatke skrop octem winnym. Podawaj ze swiezym bialym pieczywem.
Wszystkie przepisy