Składniki:
50dag.wolowiny
po pol czerwonej,zoltej i zielonej papryki
peczek dymki
sol
pieprz
25dag.selera naciowego
zabek czosnku
kawalek imbiru
4 lyzki oleju
2 lyzki sosu sojowego
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Mieso pokroj w cienkie paski. Papryke pokroj w paski, dymki w krazki, seler w lastry, przemieszaj. Imbir i czosnek posiekaj. Na rozgrzanym oleju podsmaz mieso, dodaj imbir i czosnek. Smaz kilka minut. Skrop sosem sojowym i dus 35 minut. Przypraw do smaku sola i pieprzem. Podawaj z przygotowanymi warzywami.
Wszystkie przepisy