Składniki:
2 marchewki
15dag.kalafiora
pol papryki
czerwona cebula
pol szklanki gotowanej ciecierzycy
natka pietruszki
lyzka ziarenek sezamu
sol
kurkuma
chili
imbir
cynamon
lyzeczka masla
olej
szklanka kaszy kuskus
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Marchewki, kalafior, cebule obierz i pokroj. Warzywa smaz kilka minut na oleju. Wystudz. Do warzyw dodaj ciecierzyce, przemieszaj. Kuskus wsyp do miski, zalej wrzatkiem i przygotuj w/g przepisu na opakowaniu. Dodaj maslo, przykryj i odstaw na 5 minut. Przeloz do warzyw i ciecierzycy, dodaj przyprawy i drobno posiekana natke pietruszki. Gotowa salatke przeloz do miseczek. Przed podaniem posyp ziarenkami sezamu.
Wszystkie przepisy