Składniki:
Ugotowana ryba/mintaj lub morszczuk/25dag
seler naciowy 2 kawalki
rodzynki 10dag
ryz 3/4 szklanki
pomidory 2 sztuki
sol
pieprz
troche soku z cytryny
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 10 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Zagotuj w garnku osolona wode. Do wrzatku wsyp ryz i gotuj w/g przepisu na opakowaniu. Odcedz, wystudz. Ugotowana rybe pokroj w kostke. Rodzynki zalej wrzatkiem i odstaw na 5 minut. Osacz. Pomidory i seler umyj,pokroj na kawalki. Warzywa przemieszaj z rodzynkami i ryba. Przypraw do smaku sola,pieprzem i sokiem z cytryny.Wstaw na 15 min. Do lodowki. Podawaj.
Wszystkie przepisy