Składniki:
4 filety sledziowe
pol szklanki bialej fasoli
2 cebule
cytryna
ogorek
4 ziemniaki
olej
natka pietruszki
pieprz
sol
kolendra
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Śledzie namocz na noc w przegotowanej zimnej wodzie.Fasole takze namocz na noc w przegotowanej zimnej wodzie.Fasole goyuj do miekkosci i pod koniec gotowania posol.Ostudz,posol i posyp kolendra.Cebule pokroj w kostke.Ziemniaki ugotuj w mundurkach.Potem obierz ze skorki i pokroj w kostke.Filety osacz,pokroj w kostke ,uloz na polmisku i skrop olejem.Fasole,ziemniaki,cebule wymieszaj i przykryj nimi sledzie.Calosc posyp kolendra,pieprzem i sola.Ozdob plastrami ogorka.
Wszystkie przepisy