Składniki:
- sałata lodowa - pęczek rzodkiewek - pęczek szczypiorku lub koperku - mała czarna rzepa lub mały seler naciowy (jeśli ktoś lubi) - koper włoski - 30 dkg pieczarek - garść rodzynek - 2 cytryny - 2 jogurty naturalne - sól - pieprz - 2 łyżki musztardy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: -
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Sałatę porwać na małe kawałki. Koper, rzodkiewki, rzepę i seler naciowy pokroić w cieniutkie plasterki. Pieczarki również pokroić i od razu skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Posiekać koperek lub szczypiorek. Wszystkie składniki połączyć i dodać do nich namoczone wcześniej rodzynki. Całość polać sosem przygotowanym z jogurtów, soku z cytryn, musztardy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie przepisy